Col·loqui ‘Reconstruint el paisatge’

castelloEl passat 25 de març de 2021 va tindre lloc a la Universitat Jaume I de Castelló el col·loqui “Reconstruint el paisatge. Transformacions en l’espai i la gestió dels recursos durant la colonització ibèrica medieval (segles XII-XVI)”, organitzat per Ferran Esquilache, membre de Landscapes of Conquest, i per Vicent Baydal.

El col·loqui va estar finançat pel projecte “La gestión de la ‘herencia’ agraria andalusí: modificaciones y trasformaciones realizadas en espacios irrigados tras la conquista cristiana en el reino de Valencia. Siglos XIII-XVI (UJI-A2018-07)”, de la pròpia Universitat Jaume I.

Els participants van ser:

  • Míriam Parra (Universitat d’Alacant): De la alquería islámica a la alquería feudal: la transformación de las unidades de poblamiento y de explotación agraria tras la conquista cristiana en el paisaje rural oriolano
  • Ferran Esquilache (Universitat Jaume I): Els parcel·laris del senyor. Construcció i ampliació de sistemes d’irrigació per a colons cristians i per a musulmans sotmesos en el regne de València al segle XIII.
  • Ignacio Díaz (Universitat Autònoma de Barcelona): El colonialisme de població i l’apropiació indirecta del treball indígena: els casos d’Olvera (Cadis) i Agüimes (Gran Canària). Segles XIV-XVI
  • Guillermo García-Contreras (Universidad de Granada) i altres: Una frontera en transformación. Recursos arqueológicos y paleoambientales en el impacto de la expansión feudal en el este de Guadalajara (siglos XI-XIV)
  • Alexandre Mateu (Universitat de València): La Boatella: de raval islàmic a barri cristià. Reordenació urbana i transformació de l’hàbitat a la València dels segles XIII i XIV

A causa de la pandèmia de Covid-19 no van haver públic a la sala, però es va retransmetre online amb un notable èxit de públic. A més les ponències van quedar enregistrades i estan pujades en youtube a la vostra disposició.